HEMA
toon

voordelen HEMA Autoverzekering

Met een HEMA Autoverzekering profiteert u van lage premies en bent u verzekerd van een prima dekking. Afsluiten kan direct online.

uw no-claimkorting neemt u mee

Schadevrij rijden is voor iedereen fijn. En helemaal als dat veel premie scheelt. De schadevrije jaren die u bij uw vorige verzekeraar hebt opgebouwd, neemt u gewoon mee. Met de voordelige autoverzekering van HEMA kan uw no-claim korting oplopen tot wel 80%.

scherpe premie

Wat u niet nodig hebt, hoeft u ook niet mee te verzekeren. Dat is het uitgangspunt van HEMA Verzekeringen. Daarnaast kunt u zelf alles online regelen. En ziet u dat terug in de premie. Zo kunt u wel honderden euro’s besparen.

direct online afsluiten

Benieuwd hoe laag uw premie is? Bereken het snel en makkelijk. Gewoon hier op de site. En als de uitkomst u bevalt, kunt u de autoverzekering meteen afsluiten.

goede schade service

Als uw auto gerepareerd moet worden, is dat vervelend genoeg. Bij een HEMA Autoverzekering met een Beperkt of Volledig Casco-dekking kunt u uw auto uitstekend laten repareren bij een aan HEMA aangesloten schadeherstelbedrijf van ABS Autoherstel. U heeft dan recht op gratis vervangend vervoer. Zij regelen voor u een gratis leenauto. Wanneer u ruitschade heeft kunt u voor reparatie terecht bij Autotaalglas.

handige weetjes

Hieronder enkele handige weetjes over de HEMA Autoverzekering:

verberg
toon

de dekking

Met een HEMA Autoverzekering bent u standaard goed verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid. U kunt zich ook goed verzekeren tegen schade of diefstal.

WA beperkt casco volledig casco
schade die u bij anderen veroorzaakt Inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
schade aan uw eigen auto door brand, diefstal, storm, ruitbreuk of botsing met dieren Niet inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
uitgebreide hulpverlening in binnen- en buitenland Niet inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
gratis schadeservice Niet inbegrepen Inbegrepen Inbegrepen
schade aan uw eigen auto, ook bij eigen schuld Niet inbegrepen Niet inbegrepen Inbegrepen
gunstige nieuwwaarderegeling Niet inbegrepen Niet inbegrepen Inbegrepen

wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Sommige verzekeringen moet u hebben, of u ze nu nodig vindt of niet. Zo bent u als automobilist wettelijk verplicht een verzekering te nemen tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. Met WA-dekking van de HEMA Autoverzekering hoeft u zich daarover geen zorgen meer te maken. Schade aan andere mensen is tot maar liefst € 5.600.000,- gedekt. Ook schade aan spullen van anderen wordt vergoed, tot € 2.500.000,-.

WA + Beperkt Casco

Wilt u meer zekerheid? Dat kan. Met de HEMA Beperkt Casco-verzekering is ook schade aan uw eigen auto gedekt. Als uw auto wordt beschadigd door brand, diefstal, storm, ruitbreuk of een botsing met een dier, vergoedt HEMA de reparatiekosten.

WA + volledig casco (all risk)

Dat doet pijn: een diepe kras in de deur van uw gloednieuwe auto. En dat terwijl u er zo zuinig op bent! Dan is het een gerust idee dat alle schade aan uw auto wordt vergoed. Dat kan met de Volledig Casco-verzekering van HEMA. U bent dan All Risk verzekerd: zowel voor schade bij anderen, als bij uzelf. Zelfs als u de schade zelf hebt veroorzaakt.

eigen risico autoverzekering

Bij HEMA Verzekeringen betaalt u nooit teveel voor een autoverzekering. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. HEMA Verzekeringen werkt samen met ABS Autoherstel. Als u de schade laat herstellen bij ABS Autoherstel betaalt u € 135,- eigen risico. Laat u de schade elders repareren dan betaalt u € 300,-. Voor vestigingen van ABS Autoherstel gaat u naar www.absautoherstel.nl.

ruitschade

Ook bij ruitschade houdt HEMA de kosten zo laag mogelijk. Daarom werkt HEMA voor ruitschade samen met landelijke autoruithersteller Autotaalglas. Bij ruitreparatie uitgevoerd door Autotaalglas wordt er geen eigen risico in rekening gebracht. Repareert u de ruitschade elders dan geldt een eigen risico van € 135,-. Moet uw ruit volledig vervangen worden, dan betaalt u bij Autotaalglas € 135,- eigen risico, elders betaalt u € 300,-. Kijk voor vestigingen van Autotaalglas op www.autotaalglas.nl.

gratis vervangend vervoer

Bij een HEMA Autoverzekering met een Beperkt of Volledige Casco-dekking krijgt u gratis vervangend vervoer. Wanneer u met een van deze dekkingen uw auto laat repareren bij een schadeherstelbedrijf van ABS autoherstel, regelen zij voor u een gratis leenauto.

aanvullende dekkingen

no-claimbescherming

Zucht. Bij het uitparkeren nét dat paaltje over het hoofd gezien. Weg no-claimkorting. En dat terwijl u al jaren schadevrij rijdt. Met de HEMA no-claimbescherming kunt u zonder zorgen één schade per verzekeringsjaar claimen zonder dat uw premie omhoog gaat. U houdt dan toch hetzelfde kortingspercentage. Het aantal schadevrije jaren gaat wel omlaag. Dit aantal is gelijk aan de treden die u zou verliezen zonder no-claimbescherming.

pechhulp

Hebt u een auto jonger dan 11 jaar? Dan kunt u kiezen voor de aanvullende pechhulp van HEMA. Voor hulp bij pech onderweg én in uw eigen woonplaats. U kunt 7 dagen per week, 24 uur per dag op ons rekenen. U betaalt slechts € 4,50 per maand binnen Nederland en € 6,75 per maand in heel Europa. Wij zorgen voor reparatie van uw auto ter plaatse, of vervoer naar een garage als dat nodig is en gratis vervangend vervoer.

autorechtsbijstand

Leuk is anders, maar in het verkeer is niet iedereen een heer of dame. Er kan een situatie ontstaan, die u niet in goed overleg kunt oplossen. Dan hebt u juridische hulp nodig, maar dat is erg kostbaar. Als u kiest voor de HEMA Autoverzekering met aanvullende autorechtsbijstandverzekering krijgt u juridische bijstand vergoed.

schadeverzekering inzittenden

Natuurlijk neemt u ook verantwoordelijkheid voor wie bij u in de auto stapt. Deze verzekering is er voor u en voor de passagiers. Het dekt alle schade na een ongeluk aan de bestuurder en alle inzittenden tot een maximum van € 1.000.000,-. Deze verzekering dekt meer dan alleen overlijden of blijvende invaliditeit. U kunt rekenen op vergoeding van medische kosten die u niet door uw ziektekostenverzekeraar vergoed krijgt. Ook schade aan kleding en bagage krijgt u vergoed.

verberg
toon

groene kaart

Wanneer u een HEMA Autoverzekering afsluit krijgt u de groene kaart per e-mail toegestuurd. U kunt uw groene kaart ook bekijken in uw online polismap onder de knop ‘inzien & wijzigen’. Daar kunt u hem ook downloaden en printen. De groene kaart is een jaar geldig vanaf het moment dat u deze geprint heeft. Dit is een officiële groene kaart die op deze wijze ook in het buitenland wordt geaccepteerd.

groene kaart voor uw caravan

Als u naar het buitenland gaat is het handig om ook de groene kaart van de caravan mee te nemen. In sommige landen (zoals Spanje, Duitsland en Polen) is dit zelfs verplicht. Met de groene kaart kunt u in het buitenland aantonen dat de caravan verzekerd is voor wettelijke aansprakelijkheid. Als u uw auto bij HEMA heeft verzekerd kunt u de groene kaart voor de caravan aanvragen in uw online polismap. Dit kunt u doen door bij uw autoverzekering naar ‘inzien & wijzigen’ te gaan.

verberg
toon

overstaphulp

Overstappen regelt u zo:

  1. Vul hieronder uw oude verzekeringsgegevens in
  2. Verstuur de opzegbrief naar uw huidige verzekeraar
  3. Controleer of uw verzekeraar de opzegging correct heeft verwerkt
  4. U kunt nu een nieuwe HEMA verzekering afsluiten met een ingangsdatum die aansluit op uw oude verzekering

Als u eerst dan worden uw persoonsgegevens in dit formulier automatisch gevuld.

uw verzekeringsgegevens

 
 
 
 
   
straatnaam + plaats
i  
i
 
i  
 
i  

print of e-mail de opzegbrief

U kunt uw opzegbrief printen en per post versturen. U kunt de opzegbrief ook per e-mail ontvangen, zodat u hem per e-mail kunt doorsturen.

print opzegbrief
toon

voorwaarden

Bang voor kleine lettertjes? Bij HEMA Verzekeringen hoeft dat niet. Wij leggen u graag precies uit waar u aan toe bent. Daarom hebben we onze voorwaarden voor u opgeschreven in duidelijke, leesbare taal.

verberg
toon

productwijzer

In de productwijzer vindt u algemene informatie over de HEMA Autoverzekering. Welke risico’s dekt deze verzekering? Welke factoren spelen mee bij de hoogte van de premie? Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u? De productwijzer van het Verbond van Verzekeraars helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

verberg
{message}

{title}

{message}