HEMA

caravanverzekering

zeer uitgebreide dekking altijd lage premies
  • zeer laag eigen risico
  • standaard 5 jaar nieuwwaardedekking
  • voorwaarden in begrijpelijke taal
premie berekenen
toon

voordelen HEMA Caravanverzekering

Met een veilig gevoel voordelig op reis. Een complete caravanverzekering met een uitgebreide dekking, voor een verrassend lage premie.

verrassend lage premie

Wat u niet nodig hebt, hoeft u ook niet mee te verzekeren. Dat is het uitgangspunt van de HEMA Verzekeringen. En omdat u alles zelf online kunt regelen. Zo kunt u flink besparen op uw premie. Precies weten hoe laag uw premie is? Bereken het snel en makkelijk. Gewoon hier op de site.

direct online afsluiten

Ook afsluiten is heel eenvoudig. U kunt de voordelige HEMA Caravanverzekering zelf online afsluiten, via de website, wanneer u maar wilt.

laag eigen risico

Bij HEMA Verzekeringen betaalt u nooit te veel. Ook het eigen risico houdt HEMA zo laag mogelijk. Bij een HEMA Caravanverzekering betaalt u daarom maar € 50,- eigen risico.

standaard 5 jaar nieuwwaardedekking

Fijn, altijd uw eigen huis bij u. Maar anders dan bij een vaste woning, kan uw caravan zwaar beschadigd raken door een aanrijding. Als reparatie niet meer kan, vergoedt HEMA de totale nieuwwaarde. Voorwaarde is wel, dat uw caravan niet ouder is dan 5 jaar. Caravans jonger dan 2 jaar kunt u zelfs 10 jaar lang voor de nieuwwaarde verzekeren.

verberg
toon

de dekking

Een goede verzekering geeft een veilig gevoel. Met de HEMA Caravanverzekering bent u standaard WA + Volledig Casco verzekerd. Dat betekent dat u niet alleen gedekt bent tegen aansprakelijkheid, maar ook tegen schade en diefstal. Ook hulpverlening krijgt u vergoed.

diefstalpreventie

Een caravan kun je makkelijk meenemen. Dieven kunnen dat dus helaas ook. Daarom kunt u deze verzekering alleen afsluiten als u uw caravan goed beveiligt. Staat uw caravan niet in een afgesloten ruimte, dan is een koppelingsslot of wielklem verplicht. Heeft uw caravan een oorspronkelijke cataloguswaarde hoger dan € 12.500,-? Dan moet u uw caravan beveiligen met een koppelingsslot én een wielklem.

eigen risico caravanverzekering

Schade aan uw caravan is al vervelend genoeg. Bij de caravanverzekering van HEMA heeft u daarom een laag eigen risico van € 50,- per gebeurtenis.

aanvullende dekkingen

De basisdekking van de HEMA Caravanverzekering is een prima keuze voor weinig geld. Hebt u behoefte aan nog meer zekerheid? Ook dat kan voor weinig. Met de aanvullende dekkingen kunt u uw verzekering helemaal op maat maken.

tien jaar nieuwwaardedekking

Op uw nieuwe caravan bent u extra zuinig. Met deze aanvullende dekking verzekert u uw caravan 10 jaar lang tegen de volledige nieuwwaarde. Deze dekking kunt u alleen kiezen als uw caravan niet ouder dan 2 jaar is.

hagel

Met de aanvullende hageldekking verzekert u uw caravan voor schade als gevolg van hagel. Heeft u een hagelbestendig dak, dan krijgt u korting op deze aanvullende dekking.

inboedel

U staat er elke keer weer van te kijken hoeveel er in de caravan past. Als u schade aan de inboedel van uw caravan heeft als gevolg van diefstal of brand, dan is dit tot een bedrag van ten hoogste 5000 euro meeverzekerd.

accessoires

Dan zijn er nog al die accessoires die het mobiele leven nog makkelijker maken. Zoals een fietsenrek, een caravanmover, zonnepanelen en een satellietschotel. Wel zo fijn als ook die spullen meeverzekerd zijn. Deze aanvullende dekking vergoedt schade aan uw accessoires tot maar liefst € 2.500,-.

voortent of luifel

Een voortent of luifel is als het ware een vergroting van uw leefruimte. Wilt u daarom ook meteen een ruimere dekking? Dan kunt u dit bij de HEMA Caravanverzekering aanvullend verzekeren. Uw voortent of luifel is verzekerd tot wel € 2.500,-.

verberg
toon

groene kaart

Als u naar het buitenland gaat is het handig om ook de groene kaart van de caravan mee te nemen. In sommige landen (zoals Spanje, Duitsland en Polen) is dit zelfs verplicht. Met de groene kaart kunt u in het buitenland aantonen dat de caravan verzekerd is voor wettelijke aansprakelijkheid.

U kunt de groene kaart voor uw caravan aanvragen bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt. De autoverzekering biedt namelijk dekking voor wettelijke aansprakelijkheid bij een ongeval. Als u uw auto bij HEMA heeft verzekerd kunt u de groene kaart voor de caravan aanvragen in uw online polismap. Dit kunt u doen door bij uw autoverzekering naar ‘inzien & wijzigen’ te gaan.

Als u geen autoverzekering bij HEMA heeft afgesloten dan kunt u de groene kaart voor uw caravan aanvragen bij uw autoverzekeraar.

verberg
toon

overstaphulp

Overstappen regelt u zo:

  1. Vul hieronder uw oude verzekeringsgegevens in
  2. Verstuur de opzegbrief naar uw huidige verzekeraar
  3. Controleer of uw verzekeraar de opzegging correct heeft verwerkt
  4. U kunt nu een nieuwe HEMA verzekering afsluiten met een ingangsdatum die aansluit op uw oude verzekering

Als u eerst dan worden uw persoonsgegevens in dit formulier automatisch gevuld.

uw verzekeringsgegevens

 
 
 
 
   
straatnaam + plaats
i  
i
 
i  
 
i  

print of e-mail de opzegbrief

U kunt uw opzegbrief printen en per post versturen. U kunt de opzegbrief ook per e-mail ontvangen, zodat u hem per e-mail kunt doorsturen.

print opzegbrief
toon

voorwaarden

Bang voor kleine lettertjes? Bij HEMA Verzekeringen hoeft dat niet. Wij leggen u graag precies uit waar u aan toe bent. Daarom hebben we onze voorwaarden voor u opgeschreven in duidelijke, leesbare taal.

verberg
toon

productwijzer

In de productwijzer vindt u algemene informatie over de HEMA Caravanverzekering. Welke risico’s dekt deze verzekering? Welke factoren spelen mee bij de hoogte van de premie? Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u? De productwijzer van het Verbond van Verzekeraars helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

verberg
{message}

{title}

{message}